Gyermekeknek szóló események

11 aktuális esemény

Karácsonyváró játszóház

A programon az adventi játékos fejtörők és színezők várják a látogatókat, valamint készíteni lehet ablakképeket, ünnepi mécsestartókat és karácsonyfadíszeket. A magunk készítette karácsonyi dísz, ajándék különösen nagy örömet jelent a család minden tagja számára. Az alkotók felfrissülését finom gőzölgő téli tea teszi teljessé. A program ingyenes.

MÁV-Volán karácsony

Karácsonyi gyermekműsorral, jó hangulattal várjuk az ünnepelni vágyókat Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (+36 30 9439590, voke60dali@gmail.com – december 8-ig)

Farsangi játszóház

Bohókás hangulat, népszokások, jelmezkészítés várja a gyermekeket Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Tel: +36 20 6105545 – január 9-ig)

„Újesztendő, vígságszerző…” – Családi nap a könyvtárban

Mesés délelőttel és rekreációs tevékenységekkel várjuk vendégeinket az Ady Endre Könyvtárban. Amíg a gyermekek a gyermekkönyvtárban mesét hallgatnak, addig szüleik a „felnőttmegőrzőben” töltődnek (teáznak, olvasnak és kézműveskednek). Ingyenes

Micimackó fázik

Koncert, mese, játék, a gyermekek és a felnőttek kedvencével Jegyár: Online foglalás esetén 3.000 Ft, a helyszínen 3.300 Ft

Áll a bál!

Télűző farsangi foglalkozás kicsiknek és nagyoknak. Január végén farsangi hangulat költözik az intézmény falai közé. A résztvevők elkészíthetik álarcukat és busó bábjukat, hogy elbúcsúzzunk együtt, a téltől. A program ingyenes.

Mackó-délután

A néphagyomány szerint február 2-án, ha előjönnek a medvék, és meglátják az árnyékukat, majd visszabújnak a barlangjukba – még negyven napig várni kell a tavaszra. Lesz mackókészítés, különböző kreatív technikákkal és mézkóstoló is. A program ingyenes.

Ébredő természet – tematikus múzeumpedagógiai foglalkozás

A tavasz közeledtével fokozatosan ébred a természet, csodálatos változásokat figyelhetünk meg ebben az időszakban. Az óvodás és kisiskolás csoportoknak tartott tematikus foglalkozások során megfigyeljük, hogy hétről-hétre miként változik az állat és növényvilág, az egyre melegedő időjárás hatására hogyan alkalmazkodnak a természet élőlényei. Előzetes bejelentkezés szükséges! vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com / 06-37/541-900 2023. február  07. – 08. – 09. […]

Télűző játszóház

Vidám hangulatban elevenítjük fel a télűző népszokásokat, a kézműves foglalkozásról sem feledkezve meg. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Tel: +36 20 6105545 – február 5-ig)

Vuk

A Fabula Bábszínház zenés előadása, mindannyiunk kedvencéről a főszerepben Online foglalás esetén 3.000 Ft, a helyszínen 3.300 Ft

Pitypang Aladár – állatasszisztált múzeumpedagógiai foglalkozás

Aladár névnap alkalmából állatasszisztált foglalkozásra várjuk az óvodás és kisiskolás csoportokat. A gyerekek egy igazi vadász segítségével interaktív módon ismerkedhetnek meg a különböző vadászkutya fajtákkal és  munkájukkal. Előzetes bejelentkezés szükséges! vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com / 06-37/541-900 2023. február  21. – 22. – 23. nyitvatartási időben (09:00 – 17:00)

Korábbi események