logo

Nyolc településről érkeztek a szavalóversenyre

 

A december 14-én megrendezett „Most a fenyőágak védenek” című rendezvényen 8 településről, összesen 10 iskolából érkeztek tanulók a Grassalkovich Antal Baptista Iskolába. Idén Erdős Virág, József Attila-díjas költőnő volt a zsűri elnöke, aki rövid felolvasást is tartott műveiből, emellett néhány versenyző számára dedikált kötetet adott át jutalomként. A költőnőt – az ifjabb versmondó nemzedék képviseletében – Szűcs Rozina és Podonyi Alina köszöntötte egy-egy gyermekversének előadásával. A zsűri munkájában részt vett Tóth István előadóművész és Kocsis István nyugalmazott könyvtárigazgató. Valaskáné Poncski Hajnalka szervező elmondta: az irodalom iránti tisztelet és szeretet kifejezése mellett, ami különösen fontos a középiskolás korosztály számára, ez az alkalom hozzájárult ahhoz, hogy még közelebb érezzük magunkhoz az ünnepet, a karácsony hangulatát.

A zsűri végül úgy döntött, megosztják a harmadik és a második helyezést is három-három tanuló között. Harmadik helyezést ért el Ramos Vanessza (Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kisújszállás), valamint Varga Gréta és Kiss Tamás (Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola, Debrecen) tanulók. Második helyen osztozott Horváth Rajmond (Széchenyi István Baptista Középiskola, Tapolca), Hegedűs Hedvig (VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola, Budapest), valamint Princhausz Tamara (Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája, Pécs).

Az első helyezett a zsűri egybehangzó döntése alapján Rafael Patrícia lett, a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium végzős tanulója. A Grassalkovich Antal Baptista Iskola tanulója, Forró Máté különdíjban részesült a saját költeménye előadásáért.

A versek előadása után a tanulók egy rövid adventi műsort mutattak be. Iskolánk bábtársulata kedves műsorával igazi ünnepi hangulatot idézett meg (résztvevők: Rubos Alexandra, Szaszkó Vanessza, Ballagó Dorina, Szabó Balázs, Halmi Attila, Kelemen Ákos. Felkészítő tanáruk: Friedrich Tünde), Oláh Alexander 9. évfolyamos tanuló pedig gyönyörű gitárjátékával örvendeztetett meg minket – részletezte Valaskáné Poncski Hajnalka.

 

.

megosztás
Hatvani Programok