logo
Események betöltése
 • Ez az event elmúlt.

II. Hatvani Félmaraton

2017. szeptember 23. időpont: 14:00 - 18:00

felmaraton2_2017_JPG

Szeptember 23-án az Autómentes Nap keretein belül  megrendezésre kerül a II. Hatvani Félmaraton.  A 14 órakor kezdődő futáson két távon, 10 km-en és 21 km-en mérettethetik meg magukat a futók. Részletek és nevezés a hatvaniprogramok.hu/felmaraton oldalon lehet.

II. Hatvani Félmaraton

Versenykiírás

 

https://www.facebook.com/hatvanifelmaraton/

www.hatvaniprogramok.hu/felmaraton

Rendezvény időpont:                                    2017. szeptember 23. (szombat) 14:00

A rendezvény fővédnöke:                             Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere

Rajtidőpontok:                                             14:00 – Félmaraton és 10 km

Helyszín, versenyközpont, rajt és cél:         Hatvan, Kossuth tér

A verseny rendezője:            Hatvan Város Önkormányzata és BSI Futónagykövet – Hatvan

Információ: Horváth Bálint ifjúsági és sportreferensél személyesen: Hatvan Város Önkormányzata (3000 Hatvan, Kossuth tér 2.), emailen: horvath.balint@hatvan.hu, telefonon: 37/542-325

Útvonal: A városrendezési terv ismeretében kerül kialakításra!

Nevezés, a rajtszám átvétele, információs pult, öltöző és WC a versenyközpontban lesz megtalálható.

Távok:

 • Félmaraton (2×10,5 km) – 14 éven aluliak nem indulhatnak!
 • 10 km –10 éven aluliak nem indulhatnak!

Díjazás:

 • Minden célba érkezőnek egyedi emlékérmet és kitűzőt adunk, emellett távonként az első 3 helyezettet díjazzuk.
 • A félmaratoni táv legidősebb és legfiatalabb teljesítője különdíjban részesül.

Frissítés: A futópályán kb. 4-5 kilométerenként lesznek frissítő állomások (víz, banán, szőlőcukor stb.) illetve a célban további frissítésre is lesz lehetőség. Amennyiben 20 foknál magasabb hőmérséklet várható, akkor több frissítő pont kerül kialakításra.

A frissítő pontok végleges helyét és tartalmát az útvonallal együtt legkésőbb 2017.09.01-ig közöljük a honlapunkon.

Rajtszám átvétel: A verseny napján, a helyszínen 8 órától 12 óráig lehetséges. Ha a szervező korábbi időpontban is lehetőséget biztosít a rajtcsomag átvételére, akkor azt széles körben meghirdeti.

Nevezési információk: Előnevezési határidő: 2017. szeptember 10. (vasárnap) éjfél. Ezt követően már csak helyszíni nevezésre lesz lehetőség.

Versenyünkre online nevezni a hatvaniprogramok.hu/felmaraton oldalon lehetséges.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést hamarabb lezárják.

Korhatár: A félmaraton versenyben 14 évesnél idősebbek, a10 km-es futáson pedig 10 évesnél idősebbek indulhatnak.

Nevezési díjak:

 • Előnevezés I. szakasz: február 1-től (szerda) június 18-ig (vasárnap) 2500 Forint.
 • Előnevezés II. szakasz: június 19-től (hétfő) szeptember 10-ig (vasárnap) 3500 Forint.
 • Helyszíni nevezés korlátozott számban 6500 Forint.

A megadott árak, bruttó árak és egy főre vonatkoznak (ÁFA tartalom 21,26%). A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj megérkezett a szervező számlájára. A fenti nevezési díjaknak a nevezési határidőt követő 2. munkanapig, az utolsó nevezési időszakban szeptember 10. éjfélig be kell érkeznie. A verseny rendezői szervezési okok miatt a résztvevők számát korlátozhatják.

A nevezési díj befizetéséről a versenyzők kérésre számlát kapnak, amit jelezniük kell az online nevezési rendszerben vagy a helyszínen. Amennyiben a számlázási név és cím eltérő, úgy kérjük, szíveskedjetek a nevezési lapon a számlázási adatokat előre feltüntetni.

Helyszíni nevezés: Az előnevezési határidő (2017. szeptember 10-e) után már csak a helyszínen tudsz nevezni a Versenyközpontban 2016. szeptember 23-án 8 órától 12 óráig. A befutó érmet a helyszínen nevezőknek csak korlátozott számban tudjuk biztosítani. A helyszíni nevezésnél csak készpénzes fizetés lehetséges.

Fizetés: A nevezési díj befizetése átutalással lehetséges a Média-Hatvan Nonprofit Közhasznú Kft. 10403538-00027632-00000002 számlaszámú bankszámlájára. (K&H)

Az átutalásnál a közleményben a versenyzőnek meg kell adnia a versenyző nevét, a születési évét és a regisztrációkor kapott azonosítóját!!! (Több versenyző együttes befizetésénél értelemszerűen az összes versenyző adatait fel kell tüntetni a közleményben). Ennek hiányában a nevezés ÉRVÉNYTELEN!

A nevezési díj tartalmaz (21,1 km, 10 km):

 • részvételt a versenyen
 • komplett frissítést a pályán
 • további frissítést a célban
 • elektronikus időmérést (EvoChip Hungary)
 • ingyenesen letölthető fotókat a versenyről
 • egészségügyi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • befutócsomagot: támogatóink ajándékait
 • egyedi emlékérmet
 • egyedi kitűzőt

Egyéb szabályok

 • Szintidő a félmaraton versenyen 3 óra, a ¼ maraton távján 1 óra 40 perc.
 • A nevezéssel minden induló elfogadja a versenyszabályokat. Ezzel tudomásul veszik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak!
 • A rajtszámot kérjük elől viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban és a versenyközpontban is talál a versenyző. Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
 • A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek. A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • A verseny eredményeit a helyszínen folyamatosan kifüggesztjük, illetve honlapunkon 24 órán belül megjelenítjük.
 • Étel és ital fogyasztása a versenyzők számára csak a kijelölt frissítő állomásokon engedélyezett.
 • A verseny útvonalán görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják. A verseny rendezői fenntartják az útvonal, a váltó távok, a program és időpont változtatás jogát. A verseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és videófelvételt készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 • A nevezési díjak számlázásához szükséges adatokat (amennyiben azt saját nevétől eltérő névre kéri kiállítani), a jelentkező az online vagy papír alapú nevezési lapon, esetleg e-mailben, kérjük bejelenteni a nevezéssel egy időben.
 • A verseny esős, hideg időben is megrendezésre kerül. Veszélyes, szélsőséges körülmények esetén ugyanakkor a szervező dönthet úgy, hogy az eseményt elhalasztja, vagy eltörli. Ebben az esetben a szervező lehetőségei függvényében mindent megtesz az érintettek kártalanítása érdekében.
 • Nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
 • Az óvás díja 5.000.-Ft, melyet a verseny napján a szintidő lejártát követő 1 órán belül lehet benyújtani személyesen, a főszervező részére.
 • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják. A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

 

 

Jó felkészülést kívánunk!

A szervezők

Részletek

Dátum:
2017. szeptember 23.
Időpont:
14:00 - 18:00
Honlap:
http://hatvaniprogramok.hu/felmaraton

Helyszín

Kossuth tér
Kossuth tér
Hatvan, Heves 3000 Magyarország
+ Google Térkép

« All Események

Hatvani Programok